OVERSPISNING

Har maden taget kontrollen over dig?

Dit forhold til mad skal ikke forhindre dig i at leve det liv, du gerne vil

Forhinder dit forhold til mad dig i at leve det liv, du gerne vil?

Bruger du meget energi på at spise meget sundt og rigtigt og slår du dig selv i hovedet, når du falder i? Oplever du at du mister kontrollen og ender med at spise meget mere end der er behageligt?

Lad mig hjælpe dig med at få kontrollen tilbage, jeg kan hjælpe dig med at få et fleksibelt forhold til mad, hvor du ikke er bundet af en masse regler, men hvor der er plads til at du kan spise alle de ting du gerne vil, men med fokus på nydelse

Få nye strategier til at håndtere dine følelser

Jeg kan ikke fjerne årsagerne til dit forstyrrede forhold, men jeg kan hjælpe dig med at få afklaret hvilke følelser og situationer der får dig til at overspise. Sammen kan finde nye måder at håndtere det på, så du slipper for den dårlig samvittighed, skyld og skam.

Den nydelse du oplever når du spiser noget afhænger nemlig ikke af mængden. Det handler om at du finder tilbage til at mad er noget nydelsesfuldt, og ikke et redskab til at håndtere vanskelige situationer eller følelser.

Det kræver øvelse og jeg vil gerne hjælpe dig og gå vejen sammen med dig.

Det kan være grænseoverskridende og meget sårbart at skulle åbne op. Vi undersøger hvilken funktion/rolle den forstyrrede spisning har og du får hjælp til at tackle de konkrete situationer på nye måder.

Symptomer på

Overspisning

Kan du nikke genkendende til noget af dette:

  • Dine tanker omkring mad er meget sort/hvide, mad er enten sundt eller usundt

  • Du spiser i smug

  • Du har mange regler omkring mad

  • Du spiser uden at føle sult

  • Du spiser store mængder mad på kort tid

  • Dine overspisninger giver dig en følelse af kontroltab

  • Du kæmper med følelser som skyld, skam og lavt selvværd

  • Du bruger mad til at håndterer svære følelser

Hvis du oplever noget af det jeg lige har nævnt, så har du hvad man kalder for et forstyrret forhold til mad.

Årsagerne til at du har fået et forstyrret forhold til mad kan være mange fx: følelsen af tab, svigt, mobning eller et traume i barndommen. Efterhånden er mad så blevet dit redskab til at håndterer livet når det er svært.

Et trygt frirum

Det er altafgørende for mig at du oplever en session hos mig, som et trygt frirum, hvor du kan tale frit om de ting der bekymre dig. Fokus er ikke på hvad og hvor meget du spiser, men på hvorfor. Hvad er det der sker, når du oplever at overspise? Hvad er det der sætter handlingen i gang? Hvordan kan vi sammen finde nye måder at håndterer de svære følelser på.

Du er ikke din spiseforstyrrelse, du har en spiseforstyrrelse, lad mig hjælpe med at adskille dig og den. Vi undersøger sammen, hvad den giver dig af positive og negative ting.

Jeg kan hjælpe dig med strategier og redskaber så du genvinde kontrollen

Kom af med skylden og skammen

Kontakt mig for en uforpligtende snak og lad os sammen finde dit første lille skridt mod dit mål.